Å være en NAV'er+ (kittycatslife)
Hjem Add Om meg Kontakt

6

Å være en NAV'er+

Det å være en Nav'er er ikke alltid like enkelt.

Jeg får en del hat for å være ærlig. Mange tror jeg bare utnytter det, eller at jeg er lat og ikke orker noen ting.

Jeg får AAP av NAV, jeg jobber ikke,jeg er hjemmeværende. Hvorfor? Det har sine grunner. Er jeg lat, nei det er nok ikke grunnen. Sannheten er at jeg ikke klarer å jobbe, jeg er syk (psykisk syk). Dette vises ikke på utsiden. Jeg har vært i jobb før, jeg har tjent mine egne penger før, men så kom det til et punkt i livet mitt hvor alt bare raste sammen. Jeg har ingen normal forklaring på hvorfor.

Jeg følte alle kjeftet på meg, jeg følte folk snakket om meg bak ryggen min,jeg følte jeg ikke var flink nok at jeg ikke gjore en god nok jobb. Jeg ble rett og slett deprimert av å jobbe. Det ble enda værre etter at "bestefaren" min døde i 2012. Jeg ville ikke leve mer, jeg knakk sammen hele tiden. Å på jobb hadde jeg det vanskelig. Nå i dag angrer jeg enda på at jeg sa opp jobben min der jeg jobbet, jeg trivdes godt, og jeg kunne det jeg holdt på med. Jeg var ung.

Jeg er enda ung, jeg kan jobbe, jeg kan velge å gi det en sjanse,jeg vet jeg klarer det en liten stund med det er max 3 mnd. Jeg vil egentlig jobbe (jeg skulle virkelig ønske jeg klarte det), at jeg var så heldig å bare kunne gjøre det jeg føler for. Dessverre skjer ikke det i nærmeste fremtid.

Jeg har mine diagnoser. Jeg har Angst-Deprisjon. Jeg har også Emosjonell Ustabil Pesonlighetsforstyrrelse. Det er ikke ENKELT.

Jeg jobber ikke fordi jeg klarer ikke å holde ut en full arbeidsdag, jeg klarer ikke stå opp 6 om morgenen,dra på jobb som starter 8 og jobbe helt til 2-4. Gjør jeg det så e rjeg helt tom for energi og utslitt. Da får jeg ikke gjort noe annet om dagene.

Kortere arbeidsdager går bedre, men jeg blir fremdeles tapper for energi. Som om jeg går på batteri.

Nav har gitt meg fri fra jobb. Det skulle egentlig være bare 1 år, men i løpet av den tiden fant vi ut mer og mer om meg og mine diagnoser, og innså at jeg faktisk sliter med å jobbe.

Nå har det seg slik at jeg har søkt om uføretrygd. Vet enda ikke om det blir noe av.

Så til dere som tror jeg er LAT, det er en veldig stor forskjell på å være syk og lat.

Jeg skulle så gjerne ønsket at jeg slapp å være syk, at jeg slapp alle diagnosene at jeg ble frisk.

Drømmen min når jeg var lita jente var å bli KOKK. Når jeg vokste opp endte det opp med at jeg likte KONDITOR yrket bedre. Jeg elsker begge deler. Jeg savner å kunne lage mat for andre å vite at jeg hjelper noen.

Jeg kan med hånden på hjertet si at det å ikke ha noe å gjøre å være hjemme nesten hver dag er også slitsomt. Jeg kan si at jeg lager mat og baker som hobby.

Jeg kan være ærlig å si jeg ga opp håpet om å få fagbrev da alle sa NEI til å ha meg som lærling, pga de mente jeg ikke var selvstendig nok (da hadde jeg gjort absolutt alt de ba meg om, men ja jeg spurte av og til hvor ting var,fordi jeg aldri hadde vært der før).

Jeg har jobb erfaring.
Jeg har jobbet på bensinstasjoner, kafé, gatekjøkken (prøvde bare), gammlehjem  (Meldal helsetun),
Evensen's bakeri og konditori, jeg har jobbet på Melhus bakeri og jeg prøvde meg som lærling på ett conditori i lillestrøm. Jeg har mine erfaringer! Så INGEN kan si til meg at jeg ikke har prøvd,ingen kan si jeg ikke kan, eller at jeg IKKE VIL.

Jeg vil så gjærne (hadde jeg bare klart det).

Jeg skulle ønske jeg var sterk nok,at jeg var frisk nok til å nå mine mål og drømmer.

Jeg liker ikke å være en NAV'ER egentlig. Jeg skulle jo gjærne ønske at jeg klarte å tjene mine egne penger.

Jeg skulle ønske folk klarte å se situasjonen min slik jeg gjør det,men tydeligvis så klarer ingen å se det igjennom mine øyne.

Jeg håper at en dag, så kanskje klarer jeg å jobbe, jeg er ikke klar for det enda,men hvem vet kanskje livet en dag tar en brå vending.

Vi blogges. • 21.03.2016 kl.13:43
  Det er ikke noe galt å være Naver. Bare steng ute de som ser ned på Navere, det er de somhar problemer og ikke du. Du kan jo fortsatt nå dine drømmer, mankan gjøre hva søren man vil i livet! God påske! :D
  21.03.2016 kl.13:45
  Sunniva: Takk for gode ord:) Ha en god påske du også:D
  21.03.2016 kl.16:28
  Forskjell på NAVER og de som ikke er i stand til å jobbe, NAVERE er de som ikke orker å jobbe; så teknisk sett ekke du noe NAVER.
  21.03.2016 kl.16:46
  Jeg er en Nav'er fordi jeg får penger gjennom nav. Uten å jobbe.
  21.03.2016 kl.16:46
  Jeg er en Nav'er fordi jeg får penger gjennom nav. Uten å jobbe.
  21.03.2016 kl.17:01
  Jeg føler meg så igjen på en måte av det du sir! Men jeg er lærling og jobber for harde livet, har allerede gått på en smell men nå jobber jeg for fult. Følte du da du jobba at du ville men bare ikke klarte å gå på jobb så ble det bare verre og verre når tiden gikk?
  21.03.2016 kl.17:50
  vetikkehvabloggenskalhete: Jeg klarte nesten ikke komme meg opp av senga, måtte tvinge meg selv til slutt. Å ja det ble bare værre og værre.
  21.03.2016 kl.17:23
  En sterk historie, og et viktig budskap: Å ha en "usynlig" sykdom betyr ikke at man ikke er syk. Altfor mange dømmer uten å tenke, uten å kjenne vedkommende. Her trengs folkeopplysning, for det er mange fordommer og tabuer blant folket. Det burde være saga blott i 2016? Lykke til videre kittycatslife.  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  hits