MINI PAI/Pai🍴 (kittycatslife)
Hjem Add Om meg Kontakt

19

MINI PAI/Pai🍴

Har du lyst på noe godt er det bare å følge med nå. For i dag deler jeg en utrolig bra og god pai oppskrift med dere.

Bunn:

150 gram smør.
200 gram hvetemel.
2 ss vann.

Fyll:

Kyllingfilet, pølse, skinke eller bacon (du kan også blande flere sorter, du velger selv ønsket mengde).
1 løk.
5-6 egg.
3 dl melk.
1 ts salt.
1/2 ts pepper.
Ett dryss hvitløkskrydder.

Fremgangsmåte:

1. La smøret stå ute på benken så det får romtemperatur. Kutt det så opp i mange terninger. Å ha det i bakebollen.

2. Ta i hvetemelet.

3. Ta i 2 SS vann.

4. Kna alt sammen til en fast og smidig deig. (Den skal ikke falle fra hverandre).

5. Finn plastfolie og legg deigen i den,legg det så minst 30 minutter i kjøleskapet. (Dette fordi den skal bli bedre å jobbe med).

6. Finn frem enten mange små former eller 1 medium paiform.

7. Sett på steke ovnen på 200°C.

8. Ta deigen ut av kjøleskapet,  for så å ta av plastikken, kna deigen. Form den lik den formen du bruker,avhengig av om formen er rund eller 4 kantet slik som min. Trykk den derretter forsiktig utover i formen.

9. Stikk mange hull med en gaffel i bunnen av deigen, ikke kantene/sidene.

10. Sett det så inn i ovnen, forstek det i 15-20 min avhengig av hva du velger og hvor tykk deigen din er.

11. Finn frem egg og melk + krydder, bland dette sammen.

12. Stek løk + de ingrediensene du velger. PS,  HUSK å krydre det du steker, da dette også er med å sette smak på paien. (Du velger selv hvilket krydder du vil bruke til denne delen).

13. Ta ut paibunnen i fra ovnen. Legg "kjøttet" du har valgt + løken i bunnen.

14. Tøm SÅ over rørt egg.

15. Sett det inn i ovnen igjen,i ca 20-30 min.

Wolla så er det klart til servering.

Håper dere liker oppskriften, er ca 4 porsjoner.

Vi blogges.



  • 29.03.2016 kl.21:29
    Denne oppskriften må jeg prøve! Det så ufattelig godt ut, lagrer linken så jeg får prøvd den ut en dag!
    29.03.2016 kl.21:42
    Silje Romundset Karlsvik: Den er kjempe god!? Om du vil ha mer grønnsaker i kan du eventuelt kappe brokkoli i små biter å ha det i. ^-^ Det er også veldig godt.
    29.03.2016 kl.21:42
    Nam, dette må jeg prøve en gang :))

    Jeg skriver forestten en blogg som handler om Ef språkreiser, som du sikkert har hørt om. Jeg blogger om alt fra mine erfaringer til anbefalinger og rabatter. Så ta gjerne en tur innom :)
    29.03.2016 kl.21:43
    Vilde-Mathilde Palmstrøm: Så hyggelig, og ja jeg kan vel ta turen innom å se. :)
    29.03.2016 kl.21:43
    Vilde-Mathilde Palmstrøm: Så hyggelig, og ja jeg kan vel ta turen innom å se. :)
    29.03.2016 kl.21:43
    Vilde-Mathilde Palmstrøm: Så hyggelig, og ja jeg kan vel ta turen innom å se. :)
    29.03.2016 kl.21:45
    JA! Akkurat hva jeg tenkte når jeg så oppskriften, elsker brokkoli- er en av de beste tingene jeg vet av. Jeg setter oppskriften bokmerket og skal notere ned alt i handlelista for helga! 😍

    Takk for at du delte dette!
    29.03.2016 kl.22:14
    Silje Romundset Karlsvik: Så utrolig hyggelig:) Si i fra hvordan det ble/blir da:) Noe må jo jeg også dele med andre^-^
    29.03.2016 kl.23:55
    Det så utrolig godt ut :D
    30.03.2016 kl.01:48
    Terje og Yvonne:Det smaker godt også:)
    30.03.2016 kl.00:42
    Å, de paiene så gode ut!
    30.03.2016 kl.01:48
    Henriette Celim: De ser gode ut og de er også super digg;)
    30.03.2016 kl.01:48
    Henriette Celim: De ser gode ut og de er også super digg;)
    30.03.2016 kl.01:48
    Henriette Celim: De ser gode ut og de er også super digg;)
    30.03.2016 kl.12:04
    SV: Så herlig :-D
    30.03.2016 kl.13:06
    Will do! Oppskriften står klar på handlelista og middag for helga nå! 😍
    30.03.2016 kl.16:13
    Silje Romundset Karlsvik: Lykke til:)
    30.03.2016 kl.16:13
    Silje Romundset Karlsvik: Lykke til:)
    30.03.2016 kl.16:13
    Silje Romundset Karlsvik: Lykke til:)



    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta
    hits